Categorieën
Nieuws

Waarom de geslachtsdelen van mannen over de hele wereld steeds kleiner worden

Dat de genitaliën van mannen wereldwijd de afgelopen tientallen jaren steeds kleiner/smaller worden heeft volgens experts een aantal redenen.

Ook dat de vruchtbaarheid van mannen significant afneemt sinds de jaren 60- de kwaliteit van het zaad wordt geringer- heeft aantoonbare oorzaken. Een ander opvallende verandering de laatste decennia is dat de afstand tussen de aars en het mannelijk geslachtsdeel steeds kleiner wordt.

Topexperts zijn het erover eens dat een ruimer percentage mannen steeds vrouwelijker wordt.

Uit een metanalyse blijkt dat het testosterongehalte en DHT- niveau van mannen steeds lager uitvalt en juist hun oestrogeen- niveau verhoudingsgewijs toeneemt.

Een topexpert van Constantin in het noorden van Paramaribo zegt aan GFC Nieuws dat er daarvoor een aantal oorzaken zijn.

BEKIJK OOK: Snel en effectief overtollig  buikvet verwijderen! KLIK HIER VOOR MEER informatie…

“Mannen worden steeds vaker blootgesteld aan chronische stress, zijn te lang bezig op de computer, bewegen veel te weinig, eten ongezond en te veel, vooral geraffineerde koolhydraten, veel van hen doen te weinig aan krachttraining, zijn te dik, slapen niet voldoende, gebruiken een heleboel chemische rotzooi zoals stimulerende middelen, sigaretten en alcohol. Kortom: een ongezonde leefstijl“, vertelt de Constantin – expert.

“Veel jongens/mannen, ook in hun pubertijd zijn veel te dik. Door het het hoger lichaamsvetpercentage wordt het testosteron ook veel meer omgezet in oestrogeen. Dat komt door een enzym in het lichaamsvet: aromatase”.

“Bij een hoger vetpercentage is er ook meer aromatase. Mannen/jongens komen zo in een vicieuze cirkel terecht want een hoger oestrogeen geeft de hersenen (Hypothalamus) een signaal om minder testosteron aan te maken. Het is dus van groot belang om het vetpercentage op een aanvaardbaar peil te houden”, is de uitleg van de topdeskundige.

“Daarenboven komen mensen, dus ook mannen, steeds vaker in contact met  Endorcrine Disrupting Chemicals (EDC’s). Deze EDC’s zijn hormoonverstorende chemische stoffen en komen ons lichaam binnen via de huid, de longen en spijsvertering. EDC’s hebben een desastreus effect op de hormoonhuishouding”.

“Het is daarom van belang om deze EDC’s, die vooral te vinden zijn in pesticiden/onkruidverdelgers, plastic, muskietenkaars/spray, schoonmaakmiddelen, chemische lotions, chemische zeepsoorten, okselsprays, haargels, air fresheners, sojaproducten en dergelijke zoveel als mogelijk te vermijden”.

De Constantin- topexpert vertelt verder aan GFC dat het erop neerkomt dat de juiste leefstijl, dus de juiste voeding en drank, het juiste bewegingspatroon met krachttraining, een goede slaaphygiëne en het zoveel mogelijk vermijden van Endocrine Disrupting Chemicals , alcohol, drugs en roken, ertoe kunnen bijdragen dat het testosteron -en DHT- niveau op een hoger niveau komen.

Klik op deze LINK voor enkele tips om het contact met EDC’s te reduceren.

BRON: GFC NIEUWS